Imodium Duo Tabl 18

Geneesmiddel
Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Imodium® Duo tabletten worden gebruikt voor de symptomatische behandeling van acute diarree die samengaat met buikkrampen en winderigheid. De capsulevormige tabletten bevatten naast 2 mg loperamide ook de werkzame stof simeticon (125 mg) om het onaangename gevoel van gasvorming in de darmen te verlichten. Imodium® Duo tabletten zijn geschikt wanneer naast acute diarree ook krampen, een opgezette buik en een opgeblazen gevoel optreden. Loperamide, ofwel loperamidehydrochloride, vermindert de diarree door de versterkte darmactiviteit te vertragen. Dit werkzame bestanddeel bevordert bovendien de opname van vocht en elektrolyten, waarmee uitdroging wordt voorkomen. De werkzame stof simeticon zorgt ervoor dat de gasbellen, die krampen en een opgezet gevoel veroorzaken, in de darm oplossen en brengt verlichting. Imodium® Duo is een geneesmiddel dat zonder voorschrift verkrijgbaar is. Lees altijd de bijsluiter.

  • Aanbevolen bij symptomatische behandeling van diarree die gepaard gaat met buikkrampen en winderigheid.
  • De twee werkzame stoffen loperamide en simeticon van de Imodium® Duo tabletten hebben een dubbele werking.
  • Loperamide behandelt snel, veilig en doeltreffend acute diarree door de versterkte darmactiviteit te vertragen.
  • Simeticon verlicht het onaangename gevoel van een opgeblazen gevoel en winderigheid.
  • Verlies van vocht en elektrolyten wordt voorkomen en gasvorming in de darmen wordt opgelost; krampwerende werking.
  • Imodium® Duo is een geneesmiddel dat zonder voorschrift verkrijgbaar is. Lees altijd de bijsluiter.
Gebruik

Imodium® Duo is een geneesmiddel. Lees altijd de bijsluiter. Gebruik Imodium® Duo zonder medisch advies niet langer dan 2 dagen. Nooit meer dan 4 Imodium® Duo tabletten per 24 uur gebruiken. Een volwassene kan de behandeling starten met 2 tabletten. Indien nodig, daarna 1 tablet na elke volgende zachte ontlasting. Kinderen vanaf 12 jaar volgen hetzelfde traject, maar starten met 1 tablet.

Samenstelling

• Werkzame stoffen (per tablet): 2 mg loperamidehydrochloride en simeticon, equivalent met 125 mg dimeticon• Hulpstoffen: watervrij dicalciumfosfaat, microkristallijne cellulose, kaliumacesulfaam, artificiële vanillesmaak (met propyleenglycol, maltodextrine en benzylalcohol), natriumzetmeelglycolaat (Type A) en stearinezuur.

Contra indicatie

• Overgevoeligheid voor de werkzame stof of één van de hulpstoffen.• Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. • Patiënten met zeldzame erfelijke aandoeningen als fructose-intolerantie, glucosegalactosemalabsorptie of sucrase-isomaltase-insufficiëntie. • Patiënten met acute dysenterie gekenmerkt door bloed in de stoelgang en hoge koorts, patiënten met acute colitis ulcerosa, patiënten met pseudomembraneuze colitis geassocieerd met breedspectrumantibiotica of bij patiënten met bacteriële enterocolitis. • Imodium® mag niet gebruikt worden wanneer de intestinale peristaltiek niet mag worden onderdrukt.

Gegevens
CNK2797389
FabrikantenJohnson & Johnson
MerkenJohnson & Johnson
Breedte68 mm
Lengte86 mm
Diepte32 mm
Hoeveelheid verpakking18
Bijsluiter