Creon 35000 420mg Maagsapresist Harde Caps200 Hdpe

Geneesmiddel
Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Creon bevat een enzymmengsel dat 'pancreaspoeder' wordt genoemd. • Pancreaspoeder wordt ook pancreatine genoemd. Het helpt om voedsel te verteren. De enzymen zijn afkomstig uit alvleesklieren van varkens. • De Creon-capsules bevatten kleine korrels die het pancreaspoeder langzaam afgeven in uw darmen (maagsapresistente microkorrels, minimicrosferen genoemd).

Gebruik

Creon wordt gebruikt voor de behandeling van 'exocriene pancreasinsufficiëntie'. Dat is een aandoening waarbij de pancreas (alvleesklier) onvoldoende enzymen aanmaakt om het voedsel te verteren. De aandoening komt vaak voor bij personen:

• met mucoviscidose, een zeldzame genetische ziekte;

• met een chronische ontsteking van de pancreas (chronische pancreatitis);

• bij wie een deel van de pancreas of de hele pancreas verwijderd is (partiële of totale pancreatectomie);

• met pancreaskanker. Creon 35.000 is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen.

'Hoe gebruikt u dit middel?'.

De behandeling met Creon verbetert de symptomen van exocriene pancreasinsufficiëntie, waaronder consistentie van de stoelgang (bv. vette stoelgang), buikpijn, winderigheid en stoelgangsfrequentie (diarree of constipatie), ongeacht de onderliggende aandoening. U mag dit product alleen gebruiken als uw arts bevestigd heeft dat u een van deze aandoeningen heeft en als uw arts de behandeling met dit product uitdrukkelijk heeft aanbevolen voor u. Zuigelingen en kinderen mogen dit product alleen gebruiken na aanbeveling door een arts en moeten onder medisch toezicht behandeld worden.

Wordt uw klacht na 5 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Gegevens
CNK4213815
FabrikantenViatris
MerkenViatris
Bijsluiter