Daktarin Pulv Derm 1 X 20g 2%

Geneesmiddel
Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

DAKTARIN® Poeder 2% is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om huidinfecties op handen en voeten, de oorschelp, in de lies of op de romp van het lichaam te behandelen. Het poeder kan ook worden gebruikt om luieruitslag bij baby's te behandelen. Het poeder bevat miconazolnitraat dat schimmels, gisten en bepaalde bacteriën die de huid kunnen infecteren en de huidschimmel veroorzaken bestrijdt. DAKTARIN® Poeder 2% helpt de huid te drogen om zo de huidschimmel doeltreffend te behandelen. DAKTARIN® Poeder is geschikt voor gebruik bij volwassenen en kinderen van alle leeftijden. Het geneesmiddel niet langdurig gebruiken zonder medisch advies.

  • DAKTARIN® Poeder behandelt schimmel en de daarmee samenhangende bacteriële infecties van de huid.
  • Combineer DAKTARIN® Poeder met DAKTARIN® Crème voor een optimaal resultaat.
  • Behandelt schimmel effectief door de aangetaste plek op de huid droog en schoon te houden. Hierdoor kan de schimmel minder goed gedijen en is verspreiding door transpiratie en vocht onder controle.
  • Bij dagelijks gebruik is het effect al binnen zeven tot tien dagen merkbaar.
  • De behandeling van de huidschimmel moet worden voortgezet tot minstens 1 week nadat alle tekenen van infectie zijn verdwenen.
  • DAKTARIN® Poeder bevat miconazolnitraat om schimmelinfecties te bestrijden. Het is een geneesmiddel voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden en kan niet langdurig gebruikt worden zonder medisch advies.
Gebruik

Strooi het poeder twee keer per dag (of eenmaal indien gecombineerd met de crème) over de te behandelen huidschimmel. Voor preventief gebruik in schoenen en sokken volstaat éénmaal daags aanbrengen.

Samenstelling

Werkzame stof (per g): 20 mg miconazolnitraat

Hulpstoffen: colloïdaal watervrij siliciumdioxide, zinkoxide en talk

Contra indicatie

Overgevoeligheid voor miconazol of andere azool-derivaten. Overgevoeligheid voor één van de hulpstoffen.

Gegevens
CNK0137851
FabrikantenJohnson & Johnson
MerkenDaktarin
Breedte44 mm
Lengte86 mm
Diepte44 mm
Hoeveelheid verpakking1
Bijsluiter